Straight away Plus

Een voor jou op maat gemaakt dieetplan

Het verschil met het Straight away 600 programma is dat je bij Straight away Plus kan kiezen uit meerdere programma’s en je maaltijdvervangers aanvult met gezonde voeding, zoals een gezonde avondmaaltijd maar ook eventueel fruit, zuivel, rauwkost of andere producten. Deze programma’s worden in overleg met jou samengesteld

Het Straight away Plus programma bestaat in de basis uit Straight away 900 en Straight away 1000. Deze programma’s zijn opgebouwd uit drie totaal voedingsproducten van Straight away. Bij het Straight away 900 programma eet je in de avond een lichte avondmaaltijd van ca. 300 calorieën. Deze bestaat uit groenten met een laag koolhydraatgehalte, witvis of witvlees.

Bij het Straight away 1000 programma eet je in de avond een uitgebreide avondmaaltijd van alle soorten groenten, mager vis of mager vlees en een vorm van koolhydraten zoals, zilvervliesrijst, volkorenpasta of aardappels. In overleg met elkaar of op advies van ons kunnen wij afwijken van de twee standaardprogramma’s en kunnen er andere producten toegevoegd worden zoals fruit, zuivel of bijvoorbeeld rauwkost.

In alle producten van Straight away zitten alle dagelijks benodigde voeding en bouwstoffen die het lichaam nodig heeft. Alle vitamine, mineralen, sporenelementen, eiwitten, koolhydraten en vetten zijn in de maaltijden verwerkt. Straight away producten zijn op natuurlijke basis gemaakt en nagenoeg allemaal PH neutraal, lactose vrij, gluten vrij, soja arm en zelfs allemaal aspartaam vrij.

Wanneer kies ik voor Straight away Plus en wanneer voor Straight away 600?

Het Straight away 600 is volledig maaltijdvervangend, dit programma word door veel mensen gevolgd omdat ze helemaal los willen zijn van hun aangeleerde voedingsgewoonten. Het feit dat je niets anders mag dan drie maaltijd vervangers geeft controle en duidelijkheid. Zie de periode dat je het dieet volgt als een reset van je gewoonten en het opschonen van je lichaam.

Daarnaast is het Straight away 600 programma een ketogeen dieet die ervoor zorgt dat je lichaam in een milde ketose komt. Hierdoor word je honger gevoel onderdrukt, val je optimaal af en ondervind je een gevoel van welzijn en meer energie.

Voor degene die naast de maaltijdvervangers toch willen blijven eten, intensief aan sport doen of medicatie gebruiken (waardoor hij of zij geen laag calorieën dieet mogen volgen) adviseren wij Straight away Plus. Afhankelijk van wat je doel en of wens is stellen wij met elkaar een persoonlijk voedingsschema vast.

Hoe werkt het Straight away Plus programma voor jou?

Als je gezond wilt afvallen met vermindering van calorieën en of meer bewegen, dan is het heel belangrijk dat je totale voeding binnen krijgt. De basis van al onze programma’s bestaan daarom dan ook uit drie maaltijden van Straight away. Hiermee ben je verzekerd van je totale benodigde voedingsstoffen. Afhankelijk van je doel en of wensen kunnen wij een persoonlijk voedingsplan maken en vullen wij het basis programma aan met reguliere voeding.

Heb je alleen de wens om in de avond een lichte maaltijd te eten van groenten, mager vlees of vis of wil je die aanvullen met koolhydraten, fruit en of zuivel, er is van alles mogelijk met het Straight away Plus programma. Afvallen met als basis maaltijdvervangers van Straight away en aanvullen met gezonde voeding is een perfecte manier om af te vallen. Hierbij kun je gelijk leren wat gezonde voeding is.

Eenmaal op je streefgewicht leer je dit verder op te bouwen naar een gezond, gestructureerd eet en leefpatroon. Hoe je de producten maakt, staat op de achterkant van de maaltijden. Gebruik voor de soep heet water die net van de kook af is. En voor de shakes lekker koud of juist ook heet water.

Eerste drie dagen moeilijk

De eerste drie dagen zijn over het algemeen de meest moeilijke dagen. Je lichaam moet wennen aan een lagere calorieën inname en het binnen krijgen van andere voeding. Hierbij kan je last krijgen van hoofdpijn, duizeligheid, lichte misselijkheid, soms dunne of juist harde ontlasting, hongergevoel en kan je wat chagrijnig zijn. Voor de hoofdpijn mag je een pijnstiller nemen, voor de rest is het belangrijk dat je minimaal 2,5 maar liever 3 liter water per dag drinkt. Veel water drinken is belangrijk voor de afvoer van afvalstoffen. Je kan gewoon kraanwater gebruiken maar mineraalwater is natuurlijk ook mogelijk.

Ook is het mogelijk om gekookt water te drinken, in combinatie met de drinkmix van Straight away heb je een heerlijke warme of koude drank. Begin in de ochtend gelijk als je opstaat met het drinken van water en verdeel de 3 liter goed over de hele dag, maar drink niet tot te laat door anders moet je er in de nacht uit voor een toilet bezoek. Naast de 3 liter water mag je koffie en thee drinken, beide drink je zonder melk of suiker. Zoetjes zijn wel toegestaan. Vind je het moeilijk om drie liter water te drinken dan heeft Straight away heerlijke drinkmix die het water drinken tot een plezier maakt!

Thee kan erg helpen bij moeilijke momenten en ter afwisseling van het water. Je mag bij een Straight away Plus programma alle thee soorten drinken. Alcohol, frisdranken en andere zouthoudende dranken zijn niet toegestaan.

Samen sta je sterk

Je gaat van start met het Straight away Plus programma, en na een week kom je weer bij ons langs! Tijdens deze afspraak gaan we je wegen en nemen we de week met elkaar door. Daar waar nodig doen we aanpassingen en geven we advies en antwoord op al je vragen. Zo zien wij elkaar iedere week weer op de volgende afspraak en begeleiden wij jou naar je streefgewicht, wat je van ons kan verwachten tijdens de begeleiding kun je terug vinden op de bijlage afspraken. Een ding is zeker, samen sta je sterk!

Wat als je streefgewicht bereikt is

Als je streefgewicht bereikt is, volgt het af en opbouwen van het Straight away Plus programma naar een compleet en gezond eetpatroon. Het moet duidelijk zijn dat welke dieet je ook volgt er een verandering moet plaatsvinden in je eet en of leefgewoonten om je nieuwe gewicht te blijven beheersen. Tijdens het Straight away Plus programma heb je al veel geleerd over gezonde voeding en het maken van gezonde keuzes. Als we gaan opbouwen vervangen wij de Straight away producten weer voor reguliere voeding. Hoe lang de af en opbouw duurt is afhankelijk hoe jou persoonlijk dieetplan van Straight away Plus er uit ziet zag.

Wat moet ik na mijn dieet doen?

Tijdens het dieet zien wij elkaar iedere week en geven wij jou daar waar nodig advies omtrent je voedingsschema, motiveren wij jou om door te gaan met het dieet en zijn wij voor jou een stok achter de deur. Onderzoeken wijzen uit dat het volgen van een dieet onder begeleiding een veel grotere kans van slagen heeft dan dat je het alleen doet. Tijdens het dieet hebben wij het over een gezondere levensstijl, meer bewegen, gezonde voedingskeuzen enz. Maar als je klaar bent met het dieet en je streefgewicht is bereikt ,dan moet je het in een keer alleen doen. En dat valt niet altijd mee. Gemiddeld gezien valt 70% van de mensen na het volgen van een dieet (welk dieet dan ook) na 1 jaar weer terug naar zijn of haar oude gewicht.

Dit komt omdat veel mensen zich alleen maar focussen op de afname van het gewicht en daarna weer terugvallen in hun oude patronen. Graag willen wij je blijven ondersteunen en een stok achter de deur blijven om niet meer terug te vallen. Dit doen wij door middel van onze weegstrippenkaart. Deze kan je na het volgen van het dieet aanschaffen en geeft je het recht op 5 of 10 afspraken! Op deze manier blijven wij je stok achter de deur.

Wij wensen jou heel veel succes met het volgen van het Straight away Plus programma!